spacer.png, 0 kB

Phoca Gallery Image Module

DSC_0038
Image Detail

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home geschiedenis
oldtimers en klassiekers in warffum

15 jaar Oldtimers en Klassiekers in Warffum


Het treffen in Warffum werd in 1999 door een groepje enthousiaste oude auto-fans, waarvan Arie van Houten de initiatiefnemer was, op touw gezet. In de beginjaren was het een tweedaags evenement waarop beide dagen een toertochtwerd gereden.

 

Het Op Roakeldaisterrein werd na twee jaar als uitvalbasis gekozen, vanwege het grote aantal auto’s dat op het evenement afkwam.

Na vijf jaar stopte het toenmalige bestuur met de organisatie van de toertochten, maar dit viel niet in goede aarde bij een aantal deelnemers zodat er een nieuw bestuur ontstond om het over te nemen. Het tweedaagse evenement werd terug gebracht tot één dag en ging vanaf nu verder onder de naam W.O.K. – Warffumer Oldtimer- en Klassiekerrit. De rit werd voor de zesde keer georganiseerd en zoals de laatste jaren gebruikelijk was gezamenlijk met de theatermarkt van Op Roakeldais.

Het aantal deelnemende auto’s/motoren schommelt de laatste jaren rond een kleine zestig voertuigen die zich ’s morgens vanaf 8.30 uur eerst ter bezichtiging op het Op Roakeldaisterrein, vanaf 2009 bij het Café ’t Centrum, vanaf 2013 bij het Chinees Restaurant Hong Sheng en vanaf 2016 bij Het Hogeland College opstellen.  Om 10.00 uur wordt het startsein gegeven voor een toertocht van ± 100 km. met om 12.00 uur een lunchpauze en om ± 15.00 uur een koffie/theepauze op locatie bijv.: Schildmeer, Franssum, Lauwersoog, brandweerkazerne Sontweg, Reaal 80, automuseum Kloosterburen enz. Hierna gaat de toertocht verder en tracht men om tussen 16.15 en 16.30 uur door het dorp in defilé op te rijden.

De dag wordt afgesloten met een drankje en napraten over de tocht en de deelnemende auto’s.

Het bestuur gaat er ook dit jaar weer vanuit dat er voldoende deelname zal zijn en doet er alles aan om ook nu weer een leuke en interessante tocht voor de deelnemers op papier te zetten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur en vrijwilligers:

Martin Buikema, voorzitter

Ger Peerbolte, penningmeester

Tjasse Baar, bestuurslid

Marten Puma, bestuurslid

Ankie van der Schans

Jeannet Puma

Ineke Baar

Trijn van Huis

 

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB